På tur til Island? Bestill leiebil her

Flere og flere nordmenn bestiller leiebil på Island. Utleieselskapene på Sagaøya får stadig mer å gjøre etter hvert som et økende antall turister finner veien ut i havet for å nyte av alt den fantastiske øya har å by på.

Det er ikke uten grunn at leiebilmarkedet på Island er stort. Det finnes ingen jernbane for persontransport og busstilbudet er det så som så med. Derfor er leiebil det naturlige valget for mange av dem som ønsker å utforske øya utenfor Reykjaviks bygrenser.

Mange utleiekontorer

De store bilutleiekjedene er godt representert på Island. Du finner dem på Keflavik (flyplassen) og i sentrum av Reykjavik. Hvor hen du henter bilen spiller mindre rolle. Det er ingen voldsom stor forskjell på prisene ute på flyplassen og i sentrum. Dermed er det hva du foretrekker som er det viktigste.

Det finnes også bilutleiere spredt rundt omkring på øya. Budget har et kontor ved flyplassen i nærheten av Höfn. Budget har et kontor i Egilsstaðir. For de fleste er nok bilutleie nært Reykjavik allikevel det mest aktuelle ettersom de fleste ankommer via Keflavik.

Det kan være merkbare prisforskjeller mellom de forskjellige selskapene. Derfor bør du bruker vårt leiebilsøk for å finne de beste tilbudene. Husk at du også kan bestille leiebil direkte fra alle de store selskapene via feks. Goautos – Island eller Leiebilguiden.no – Island

Å kjøre på Island

Island har mye storslått natur å by på. Utfordringen er at du kan måtte kjøre et godt stykke for å få med deg de største opplevelsene. Veinettet dekker store deler av Island. Ringveien (riksvei 1) går rundt hele øya. Kvaliteten på veiene varierer. Her kjører du på alt fra flott asfalt til hullete grusveier og trange fjellveier.

Islendingene er et sindig folk, også på veiene. Husk at du også deler veien med turister fra store deler av verden som ikke er like godt vant med islandske forhold. Dette gjelder ikke minst på glatte og mørke vinterveier.

Her er de generelle fartsgrensene:

  • I tettbygde strøk: 50 kilometer i timen.
  • Hovedveien utenfor tett bebyggelse: 90 kilometer i timen.
  • På grusveier er 80 kilometer i timen høyeste tillatte hastighet.

Du kommer trolig ikke til å se mye til politiet på islandske veier. I stedet sørger en rekke fotobokser rundt omkring på øya for at de fleste bilistene holder seg i skinnet.

Firehjulstrekk

Det er populært å leie firehjulstrekkere på Island. Du er ikke nødt til å ha en stor bil med drift på alle hjulene. Du klarer deg fint med en vanlig bil på hovedveien.

Skal du derimot kjøre på grusveier, noe som ikke er utenkelig fordi mange storslåtte opplevelser venter i enden av dem, er større firehjulstrekkere å foretrekke. På fjellveiene (merket med en F) kommer du ikke frem uten drift på alle hjul. Bare husk at du som regel må være 23 år for å leie en SUV og at offroad-kjøring er strengt forbudt.

Vind og sau

Det finnes flere hundre tusen sauer på Island. Om sommeren møter du ganske sikkert flere av dem på kjøreturen din. Vis hensyn og vær klar til å bremse ned for en stor saueflokk som kan ha okkupert veibanen rundt neste sving. Det er ikke sikkert forsikringen din dekker påkjørsel av sau. Skulle du være så uheldig at du kjører på en av ulldottene må du varsle myndighetene umiddelbart.

Sterke vinder er også noe du må ta hensyn til. Mang en bilist har opplevd at kraftig vind, som det er mye av på Island, har påført dør- og karosseriskader idet sjåføren eller passasjerer har åpnet dørene sine.

Grus- og askeforsikring

Island er en vulkansk øy. Det er ikke uvanlig med vulkansk aske. Heldigvis er det sjelden så mye av den at hele Europa blir askefast, men det kan være nok til at biler i umiddelbar nærhet tar skade.

Dette, sammen med alle grusveiene, har fått bilutleierne på Sagaøya til å sy sammen en temmelig eksklusiv forsikring. Du kan nemlig forsikre deg mot skadene som bilen får på grunn av grus eller aske. Sjekk med selskapet du bestiller leiebilen fra, hva de kan tilby.

Pass på drivstoffet

Du skal ikke kjøre lenge på Island før du møter biler med en ekstra kanne drivstoff eller to. Nei, dette er ikke en jålete gimmick. Island er stort. Bebyggelsen er spredt og det kan være langt mellom bensinstasjonene. Hvis du ikke følger med, kan du gå tom for drivstoff et godt stykke unna nærmeste bensinstasjon.

En god regel er å fylle opp tanken hvis den er halvfull idet du ser en bensinstasjon foran deg.

Bilutleie på Island

Du kan oppleve så mye mer av Sagaøya når du disponerer en bil. Bruk vårt leiebilsøk for å finne og reservere en bil som du liker.