Alt du trenger å vite om langtidsleie av bil

No Comments

De fleste bilutleieselskapene tilbyr langtidsleie av bil. Dette er et prisgunstig alternativ for alle som trenger bil i mer enn en måned. Leieformen er også konkurransedyktig sammenlignet med privatleasing på grunn av fordelene som følger med.

Billigere langtidsleie

Å leie en stasjonsvogn i et døgn kan koste 2.000 kroner eller mer. Inngår du en avtale om langtidsleie er døgnprisen vesentlig lavere. Langtidsleie av en Passat stasjonsvogn kan koste i underkant av 8.500 kroner i måneden.

Årsaken til den store prisforskjellen er enkel. Tradisjonell billeie innebærer at deler av leiebilparken kan stå stille i mange dager. Leiebilselskapet tjener ikke penger på biler som ikke er på veien. . Langtidsleie på sin side betyr at selskapet har forutsigbare inntekter i en lengre periode. Utleieren kan derfor tillate seg å ta en lavere døgnpris ettersom bilen sørger for inntekter hver dag.

Det meste er inkludert

Den største fordelen med langtidsleie er alt som følger med. Du slipper å tegne forsikringer ettersom dette er inkludert i leieprisen. Dette gjelder kasko, skade- og tyveriforsikring. Utgifter til service på bilen kan du også glemme ettersom utleieselskapet betaler dette selv. Selv dekkskift slipper du å tenke på. Drivstoff og bompasseringer er det eneste du må betale for utover hva det koster å leie bilen.

Fleksibilitet

Når du leaser en bil forplikter du deg til å ha den i tre eller fire år. Slik sett er langtidsleie mer fleksibelt. Du kan si opp leieavtalen når som helst. Bare vær klar over at prisen kan endre seg noe hvis du leverer bilen tidligere enn avtalt.

Det er heller ikke noe problem å bytte bil når du vil. Leier du en liten bil men trenger en stasjonsvogn for en periode, er det bare å bytte. Dette er en frihet du må se langt etter når du leaser bil.

De fleste utleieselskapene stiller hele bilparken til disposisjon for langtidsleietakere. Dermed kan du leie alt fra små biler til lastebiler på denne måten. Enkelte selskap øremerker også enkelte modeller for langtidsleie og tilbyr en gunstigere månedspris på disse.

Lønnsomt alternativ

Privatleasing er det opplagte alternativet til langtidsleie av bil. Leiebilfirmaenes tilbud kommer godt ut av å bli sammenlignet med leasing. For å illustrere dette bruker vi den tidligere nevnte Passaten som et eksempel. Her er resultatet:

  • Langtidsleie hos Avis: 8.490 kroner per måned.
  • Privatleasing fra et leasingselskap: 8.822 kroner i måneden.

Leasingprisen inkluderer ikke forskuddsleie, vinterdekk, dekkhotell eller forsikring. Når vi legger til dette passerer leasingkostnaden 10.000 kroner i måneden med god margin. Vi har ikke tatt hensyn til modellforskjeller. Leasingbilen kan være bedre utstyrt enn bilen du får på langtidsleie. Uansett kan langtidsleie være et konkurransedyktig alternativ.

Forhør deg

I eksempelet over sammenlignet vi langtidsleie med privatleasing fra et merkeuavhengig leasingselskap. Vær klar over at du kan få bedre avtaler om du leaser bil fra en merkeforhandler. Du vil også oppleve at pristilbudene fra utleieselskapene varierer temmelig mye på langtidsleie av den samme bilmodellen.

Det lureste du kan gjøre er å ringe rundt. Ta kontakt med utleiefirmaene og bilforhandlere. Be om tilbud både på leasing og langtidsleie. Det er bare på denne måten at du får et best mulig tilbud.