Alt du trenger å vite om leiebil i Kristiansand

No Comments

Her har vi samlet flere gode råd til deg som skal ha leiebil i Kristandsand. Sørlandsbyen tar imot et stort antall tilreisende hvert eneste år. Mange av dem velger å benytte leiebil for å komme seg rundt i byen eller for å oppleve alle attraksjonene i nærheten.

Tre leiebilklynger

Det finnes en rekke leiebilfirmaer i Kristiansand og i områdene rundt byen. Selskapene er samlet i tre klynger:

  • Kristiansand Lufthavn Kjevik – Her finner du Sixt, Hertz, Avis og Budget.
  • Kristiansand dyreparkHertz har en avdeling i nærheten av dyreparken.
  • Kristiansand Sentrum – Sixt og Avis har kontorer ikke langt fra jernbanestasjonen.

Ettersom de ulike utleiefirmaene har fordelt seg på denne måten er det hvordan du ankommer byen som teller mest for hvor du bør hente leiebilen. Lander du på flyplassen er det mest bekvemt å hente leiebilen der også. Kommer du med Sørlandsbanen er det like greit å plukke opp bilen i sentrum av Kristiansand. Du kan også leie via leiebilguiden – Kristiansand.

Å kjøre og parkere i Kristiansand

Kristiansand er en god by å kjøre i. Gatene er oversiktlige og for det meste lette å manøvrere i. Det er allikevel lurt å ha med seg en oppdatert GPS på kjøreturen. Bare husk at handlegaten Markens er en gågate. Det finnes mange gode parkeringsmuligheter i nærheten.

Det er også mange parkeringsplasser og parkeringshus i sentrum av Kristiansand. Blant annet Aquarama parkering i nærheten av bystranda. På de fleste stedene koster det fra litt over 20 kroner i timen å stå.

Dyreparken og Kaptein Sabeltann

Du trenger bare å kjøre 10 minutter langs E18 fra Kristiansand Sentrum for å komme til Kristiansand dyrepark. Her inne venter Kardemomme by, Kjuttaviga, Kaptein Sabeltann og en fantastisk samling med dyr.

Er du tidlig ute, kan du parkere leiebilen på den store parkeringsplassen ved hovedinngangen. Kommer du senere på dagen, kan du bli henvist til parkeringen utenfor Sørlandets Travpark på den andre siden av E18.

Mer enn Sjørøveri og Aper

Kristiansand er en fantastisk fin by. Kjører du leiebilen tre kvarter mot vest kommer du til en by som er minst like flott. Mandal ligger 45 kilometer vest for Kristiansand langs E18. Herfra tar det ytterligere 45 minutter å komme seg til Lindesnes fyr.

Andre kjøretider:

  • Kristiansand – Flekkefjord: Cirka 2 timer.
  • Kristiansand – Stavanger: Omlag 4 timer.
  • Kristiansand – Kragerø: Omtrent 2 timer.
  • Kristiansand – Oslo: 4 til 5 timer.

I tillegg tar overfarten mellom Kristiansand og Hirtshals i Danmark bare litt over tre timer med Color Lines Superspeed-ferger.

Det er ingenting i veien for å leie en bil i Kristiansand og levere den et annet sted. Du skal bare passe på å varsle utleiefirmaet om kjøreplanene. Husk at det kan koste ekstra å levere bilen et annet sted enn der du henter den.

Leiebil i Kristiansand

Mang en sommerferiedag er blitt tilbrakt i bilkø på E18 på vei til Sabeltanns rike. Hvorfor ikke droppe køen og fly ned til Kjevik i stedet? Så kan dere fortsette ferden i en leiebil som dere henter på flyplassen?
Bruk leiebilsøket vårt for å sammenligne priser mellom alle bilutleiefirmaene i Kristiansand. Når du er klar til å bestille, kan du gjøre det direkte fra søkeresultatet.